Garmin este o company ce proiecteaza unele dintre cele ai bune ceasuri inteligente de pe piata, sunt ceasuri de top, dar pe langa faptul ca sunt inteligente, ele pot fi folosite si pe post de trackere de fitness. Garmin Venu si Venu Sq sunt 2 modele diferite, atat din punct de vedere al design-ului, cat si din punct de vedere al functiilor. Daca vrei sa afli care sunt diferentele intre cele 2 modele, ramai cu ochii pe descrierea de mai jos. 

Pe langa forma ecranului, adica Venu Sq este patrat si Venu este rotund, cele 2 au diferente referitor la calitatea si tipul ecranului. Deci, Garmin Venu are un ecran AMOLED ce ofera culori mai multe si mai bune decat Venu Sq care are ecranul LCD. Venu are si o rezolutie mai mare, deci ecranul este mai clar. Dar, asta nu inseamna ca Venu Sq nu are un ecran bun, este si el bun, doar ca nu atat de bun. 

Ambele ceasuri au afisajele color, dar ecranul AMOLED ofera culori mai bune si mai puternice, negrul este mai profund, deci prin acest fel se va putea economisi baterie, daca vei avea o fata a ceasului care are mai mult negru. In plus, are o rezolutie de 390 x 390 pixeli. Ceasul mai are si un senzor de lumina ambientala, ceea ce inseamna ca luminozitatea se va regla automat in functie de conditiile de lumina. Ecranul LCD al Venu Sq inseamna ca negrul nu este atat de negru, iar paleta de culori este mai restransa, iar rezolutia sa este mai mica, fiind de 240 x 240 pixeli.

Garmin Venu are dimensiuni de 43,2 x 43,2 x 12,4 mm, este din plastic, dar rama este din otel inoxidabil. Cureaua este din silicon. Garmin Venu Sq este mai mic, avand 40,6 x 37,0 x 11,5 mm, si acesta este din plastic, dar rama este din aluminiu, ceea ce inseamna ca este mai usor, doar ca nu este atat de premium. Si acesta are cureaua din silicon. Ambele modele sunt rezistente la apa.

Ambele au Bluetooth, pot sa masoare ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sange, dar Venu accepta si Wi-Fi, ceea ce inseamna ca va putea beneficia de incarcarea rapida si va putea sa redea muzica, dar muzica se poate reda si offline. Venu Sq nu poate sa redea muzica.Ambele au Garmin Pay, deci vei putea plati cu ajutorul lor. 

Ambele au GPS, dar Venu este mai potrivit pentru alergari, pentru ca detecteaza modificarile de presiune. Ambele se pot folosi la cardio, yoga, pilates, respiratie si multe altele.

Asadar, daca ai un bugetul mai mare si vrei un ceas foarte bun, premium, care sa aiba un ecran bun, atunci opteaza pentru Garmin Venu. Dar daca ai un buget mai mic si nu te deranjeaza un design mai simplu, atunci opteaza pentru Garmin Venu Sq.