Dupa cum majoritatea dintre noi stim ca Huawei si Samsung fac parte din categoria celor mai bune branduri de telefoane, Huawei va lansa cat de curand noile sale modele P4-, P4 Pro si P40 Plus care pentru Samsung ar putea inseamna o adevarata concurenta, mai ales pentru seria telefoanelor S20. S20-ul de la Samsung stim ca a spart gheata si a lansat o camera de spate care are de fapt 4 camere si care este capabil sa filmeze 8K, dar acum Huawei a venit cu ceva mai nou. 

Huawei a postat pe Youtube un videoclip pe care poti sa il vizionezi despre seria de telefoane P40. Preturile acestor telefoane sunt urmatoarele: P40 costa 799 de euro, P40 Pro costa 999 de euro si P40 Plus costa 1.399 euro. Primele doua modele vor fi livrate incepand cu data de 7 aprilie, dar Plus va fi livrat incepand abia din luna iunie. Niciun model nu va fi disponibil in SUA si niciunul nu va avea acces la serviciile Google din cauza dificultatilor pe care Huawei le-a avut cu guvernul american. P40 este dotat cu trei camere de spate, Pro are patru camere de spate si Plus are cinci. Deci Huawei P40 Plus are cinci camere care este ceva nou si este o adevarata rivalitate pentru S20 care are patru camere. Toate trei modelele au camera de 50 megapixeli si zoom optic de maxim 10x. P40 Pro are o functie care a camerei care poate adauga un alt fundal pozei tale de tip portret. 

Dupa cum este firesc P40 Plus este modelul de top care este dotat cu 5 camere. Are un unghi ultrawide de 40 de megapixeli Ceea ce diferentiaza Plusul de Pro este zoom-ul de 10x, in timp ce Pro are un zoom optic de 8x, iar Samsung Galaxy S20 are un zoom de 4x. Huawei P40 Plus poate sa obtina si un zoom de 100x, la fel ca S20 Ultra. 

Huawei mai promite o imagine clara in conditii de lumina scazuta, ceea ce este surpinzator pentru ca P30 se descurcau foarte bine la poze de calitate la lumina scazuta. P40 Plus mai are o functie care iti permita sa elimini unele persoane din fundalul pozei tale. 

Ecrabele telefoanelor sunt OLED si permit continutul HDR. Toate trei au un procesor de 990 Kirin 5G  si au o buna bateriei care tine mult timp.

Dupa cum am spus anterior, serviciile Google nu vor fi disponibile pe aceste noi modele de telefoane, dar vor exista o serie de aplicatii Huawei.

Rivalitatea dintre camera Huawei si Samsung Acestea fiind spuse, P40 Plus are cinci camere de spate, in timp ce S20 are patru, iar zoom-ul de 10x este la fel ca cel de la S20 Ultra.