Daca ai vazut vreo reclama cu privire la noile modele de telefoane de la Huawei si esti nerabdator sa le vezi si in cazul in care vrei sa iti schimbi telefon, sa il cumperi, poate vrei sa afli cateva detalii despre el si despre pretul sau, pentru a sti cati bani trebuie sa iti pui deoparte. Sau daca inca nu sti ce marca de telefon vrei, daca nu te-ai hotarat intre Iphone, Samsung si Huawei poate acum o vei face si poate vei astepta pana cand produsul se va lansa pe piata. 

Astazi, 26 martie 2020, Huawei a facut marele anunt ca telefoanele sale noi, P40, P40 Pro si P40 Plus se lanseaza intr-un videoclip care este disponibil si il poti vedea pe Youtube. Noile modele de telefoane nu sunt atat de diferite fata de cele dinaintea sa, adica P30. Acestea vin cu un dezavantaj. Nu vor avea Google Play, nu vor suporta serviciile Google. Evenimentul de lansare trebuie sa aiba loc la Paris, dar din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul a fost anulat si acum are loc in mediul online.

In ceea ce priveste pretul lor, P40 costa 799 de euro, P40 Pro costa 999 de euro si P40 Plus costa 1.399 de euro. Primele doua modele, P40 si P40 Pro, vor fi livrate incepand cu data de 7 aprilie, dar P40 Plus va livrat incepand abia cu luna iunie. 

O configuratie noua, ceea ce le deosebesc de P30, este camera care este dotat cu 5 camere pe spate si doua functii de zoom optic de 10x, respectiv de 100x. In plus, mai are un senzor cu unghi larg de de 50 de megapixeli, o functie de autofocus si una de fotografie computerizata care se realizeaza prin intermediul XD Fusion Motor. Functia Golden Snap are capacitatea de a alege cea mai buna poza atunci cand faci mai multe si mai poate sa elimine persoanele din fundal. 

Camera frontala are 32MP si un video de 4K cu un senzor specific de deblocare a telefonului facial. 

Pe langa noile configurari ale camerei, telefon este compatibil cu reteaua 5G, vine cu o noua culoare si IP68, iar noile modele de telefoane reprezinta o adevarata concurenta pentru Samsung Galaxy S20 si Iphone 11.

Are un procesor Kirin 990 5G si doua SIM-uri, Wi-Fi 6 Plus si incarcare wireless de 40 W. Compania a introdus un asistent, Huawei Celia. 

Acestea fiind spuse, daca te-a atras macar putin ceea ce am detaliat aici mai trebuie sa astepti putin pentru a putea fi lansat si iti vei cumpara un telefon de ultima generatie, care poti sa consideri ca este mai performant decat Samsung S20 si Iphone 11 si vei avea o camera excelenta si vei realiza poze de invidiat cu ajutorul acelor functii impresionante.