Daca esti un pasionat de fitness, de alergari, ai avea nevoie de un instrument care sa te ajute sa ti cont de cat timp ai facut exercitii, nivelul de dificultate si multe altele. In cazul in care alergi si vrei sa mergi spre un loc pe care nu il sti, noul ceas Fitbit Charge 4, are o noua functie de GPS care te poate ghida. Ceasul nu este foarte diferit de cel de anul trecut, Charge 3, dar in plus, are functia de GPS. 

Optiunea de GPS lipsea de ceva timp la ceasurile Fitbit. Ceasurile Charge 4, respectiv Charge 3 au mai multe caracteristici care indeplinesc diverse lucruri: pot sa masoare cate ore de somn ai avut (o noua functie permite sa masoare oxigenul din timpul somnului), cati pasi ai facut in ziua respectiva, urcarea scarilor si poate fi folosit chiar si in apa pentru inot. Are unele functii specifice unui smartwatch, precum notificarile, cronometrul si vremea. La Charge 4 se pot schimba si curele in functie de preferinta si sunt aceleasi ca la Charge 3, pentru ca sunt identice din punct de vedere al designului. GPS-ul, fiin noua functie la Charge 4, va fisa hartile in aplicatia Fitbit, unde va mai afisa si ritmul cardiac pe care l-a masurat in timpul antrenamentelor sau alergarile tale, dar in limita functiilor pe care le accepta trackerul sau. Trackerul are 7 setari pe care le suporta GPS-ul de pe Charge 4 pentru antrenamentele tale. GPS-ul nu poate functiona impreuna cu alte aplicatii, pentru ca aplicatiile nu se pot incarca pe acest model de ceas, ci doar pe Versa si Ionic. 

O alta functie noua pe care o anunta Fitbit este masurarea ritmului cardiac, care calculeaza frecventa cardiaca si acorda un timp pentru obiectivele zilnice, numit Minute pentru zona activa. Daca te abonezi la Serviciul Premium lanseaza o serie de programe noi dedicate sanatatii, precum greutatea corporala, alimentatie atenta si introducere la cardio. Exista si un nou joc de fitness pe serviciul Fitbit Bingo, unde este o grila in care sunt prezente mai multe provocari pe care trebuie sa le indeplinesti si poti sa faci o competitie cu prietenii tai. 

Fitbit Charge 4 se lanseaza pe 13 aprilie si va costa 150 de dolari sau 170 de dolari pentru modelul care are o banda in plus. Fitbit Charge 3 a scazut cu 100 de dolari din pretul sau si poate costa sub 120 de dolari pe Amazon. 

Chiar daca in perioada aceasta, salile nu mai sunt deschise, poti sa faci antrenamentele tale de acasa, iar Fitbit Charge 4 iti va veni in ajutor masurandu-ti ritmul cardiac, orele de somn si vine in plus cu functia GPS care iti poate fi de folos.