Apple a anuntat ca va lansa noul sa telefon Iphone Se pentru persoanele care au un buget mai mic, dar tot vor un telefon nou si performant, iar telefoanele Iphone 11 Pro sau Samsung Galaxy S20 costa prea mult pentru bugetul lor. Iphone SE este o continuare a Iphone-urilor SE din 2016, care costa 400 de dolari, are un ecran de 4,7 inci si care este mai mic decat actuala linie emblematica a Apple si decat XR. 

Cu o diferenta de 4 ani intre cele doua modele SE, Apple a inclus in SE 2020 mai multe upgrade-uri precum incarcare wireless, specificatii mai bune ale camerei, rezistenta la apa, doar ca el nu va avea jack pentru casti. Daca vrei un Iphone nou si bun, cu Se vei economisi 300 de dolari, pentru ca Iphone 11 costa 699 de dolari. 

Iphone 11 este mai scump, dar chiar daca au multe specificati in comun sunt cateva pe care le are doar Iphone 11, precum: un ecran mare de 6,1 inci, specificatii mai bune ale camerei, un zoom optic de 2x cu un al doilea obiectiv ultra larg si o camera frontala mai buna. 

Cea mai vizibila diferenta intre cele doua modele este dimesiunea ecranelor. Sunt utilizatori care vor un ecran mai mare pentru vizionarea videoclipurilor si jocuri, dar sunt utilizatori care prefera telefoanele cu un ecran mai mic pentru a fi mai confortabila, mai usor de tinut in mana si pentru a le incapea in buzunar. 

Iphone Se nu are functia de FaceID, are buton Home care citeste amprenta pentru a se deloca telefonul, iar pentru unii utilizatori este mai eficient butonul Home, decat sa deblocheze telefonul prin glisare sau recunoastere faciala. Ambele telefoane sunt rezistenta la apa doar ca Iphone 11 are o rata mai mare de IP68, in timp ce SE are IP67, ceea ce inseamna ca 11 poate sa reziste mai mult in apa. SE este disponibil in negru, alb si rosu, iar 11 in verde, galben si violet. 

Daca nu ai nevoie de o camera foarte performanta cu foarte multe functii, camera de spate de la SE de 12 megapixeli ar trebui sa fie suficienta pentru tine. Dar daca nu te multumesti cu o camera de 12 megapixeli, poti opta pentru Iphone 11 care are doua camere mai bune, iar a doua are un unghiu ultra larg. Ambele au zoom optic de 5x, dar Iphone 11 efectueaza poze la 2x si nu degreadeaza deloc imaginea. Iphone 11 mai are modul de noapte care realizeaza poze bune in conditii de lumina scazuta.  Camera frontala de la Iphone 11 are 12 megapixeli si poate filma 4K cu miscare lenta. 

Ambele telefoane sunt dotate cu acelasi procesor Bionic A13, ceea ce inseamna ca ar trebui sa raspunda la fel de repede la comenzi. 

Asadar, daca ai un buget mai mic Iphone SE este o alegere potrivita, fiind un telefon performant si ieftin, in comparatie cu Iphone 11 care costa 699 de dolari.