Cand s-a lansat Echo Studio, difuzorul inteligent al companiei Amazon, s-a sustinut ca are o calitate a sunetului foarte buna. Totusi, aceast aspect nu se poate spune ca este in totalitate adevarat, doar ca se afla la un pret destul de rezonabil de 190 de dolari. Daca vrei sa afli daca este adevarat ca Amazon Echo Studio este cel mai bun difuzor inteligent, trebuie sa urmaresti randurile de mai jos. 

HomePod de la Apple este ceva mai subtire decat Echo Studio care are 206 mm inaltime si 175 mm diametru. Echo Studio are un invelis din cauciuc, ceea ce il face sa nu fie atat de premium precum dispozitivul de la Apple, dar Echo Studio este cu 90 de dolari mai ieftin decat HomePod. In partea de sus se afla un inel de lumina care este ceva mai mare. Inelul de lumina, butoanele de volum, microfonul si comenzile Alexa se afla intr-un cerc. In interior se afla o panza acustica, ce ofera o performanta audio 3D, dar acest lucru inseamna ca nu este bine daca vei aseza difuzorul oriunde, pentru ca are nevoie ca in jurul lui sa fie liber pentru o calitate mai buna a sunetului. 

Echo Studio are in total 5 drivere care sunt alimentate de amplificare de clasa D. Difuzorul are o putere de aproximativ 50 de wati. El este dotat cu 24 de biti, fiind o valoare suficienta pentru un sunet de inlata rezolutie. 

Bineinteles ca acest difuzor inteligent este dotat cu asistentul vocal Alexa, care functioneaza cu o aplicatie si este una dintre cele mai bune aplicatii de control, pentru ca este usor de utilizat. Prin intermediul ei vei putea sa configurezi difuzorul cu un alt dispozitiv. Tot cu ajutorul aplicatiei, Echo Studio mai poate fi folosit pe post de home cinema, avand conectivitate wireless prin Amazon Fire TV Cube, Fire TV Stick 4K sau Fire TV. Dolby Atmos si Dolby Digital 5.1 sunt acceptate. Difuzorul ofera si un hub pentru un control vocal mai larg, astfel ca se pot da comenzi din mai multe locuri ale casei.

Sunetul 3D se descurca foarte bine cu orice melodie, cu orice gen muzical. Cand vine vorba de performanta, detaliile nu sunt atat de bine evidentiate, unele sunete sunt prea inalte, iar basul este lipsit de putere. Nu se descurca atat de bine nici nu sunetele mai joase. Difuzorul inteligent de la Apple, are o calitate a sunetului mai buna, chiar daca este mai scump. 

Acestea fiind spuse, daca ai nevoie de un difuzor inteligent in casa ta, dar totusi nu te deranjeaza daca nu este atat de buna calitatea sunetului, poti sa optezi pentru Amazon Echo Studio, mai ales pentru faptul ca este mai ieftin decat HomePod de la Apple.