Modelul cel mai nou de iPad Pro aduce cateva schimbari, printre care se numara si schimbarea portului Lighting intr-unul USB-C, are functia Face ID si nu mai are butonul de pornire. Daca vrei sa iti cumperi un iPad Pro, dar nu sti pe care sa il alegi, in randurile de mai jos voi compara noul model cu modelul mai ieftin din 2017. 

iPad Pro din 2017 are un design asemanator cu cel al Iphone X. Apple a lansat 2 modele de iPad Pro, unul cu un ecran de 11 inci si inca unul de 12,9 inci. Ambele au mai multe optiuni de memorie, de 64 GB, 256 GB, 512 GB si de 1 TB. Cea mai scumpa este cea de 12,9 inci si cu o memorie de 1 TB, avand un pret de 1,869 lire sterline. Apple a renuntat la cititorul de amprente, astfel ca tableta nu il mai are, fiind inlocuit cu Face ID, fiind singurul iPad care are Face ID. 

Alta schimbarea este cea legata de portul Lightning, care acum este actualizat la unul USB-C. Acesta presupune ca timpul de incarcare va fi mai rapid si mai poate fi utilizat pentru a incarca si telefonul. 

Vechiul model de iPad Pro este dotat cu un chip A10X Fusion, iar noul model are un upgrade, fiind incorporat cu un chip A12X Bionic, iar Apple spune ca va functiona mai rapid cu 90% decat modelele mai vechi cand sunt folosite toate nucleele. 

Daca deja deti un iPad Pro din 2017, nu este atat de necesar sa iti cumperi modelul nou. Daca esti tentat de a renunta la deblocarea prin amprenta si vrei neaparat sa ai deblocarea Face ID, atunci poate ca ar trebui sa renunti la cel vechi si sa il cumperi pe cel nou. Ce este drept, noul iPad Pro are viteze mai mari, performante mai inalte, design mai modern. Daca esti in cautarea unei tablete puternice, iPad Pro noul model ar fi o alegere foarte buna. Ecranul este perfect pentru a viziona diverse videoclipuri si se poate folosi si pe post de laptop daca ii adaugi o tastatura. Dar daca ai nevoie de o tableta pe care nu o folosesti zi de zi, ci doar ocazional, un iPad Pro este ceva prea mult si prea scump. 

Modelul mai vechi are o memorie maxima de 128 GB si o camera frontala de 8 MP, in timp ce modelul de-a doua generatie are 512 GB. iPad-urile incep de la un pret de 319 de dolari si sunt unele dintre cele mai bune tablete de pe piata. 

Prin urmare, daca deja ai modelul din 2017 iPad Pro, poate ca nu s-ar merita sa il schimbi pentru modelul mai noi, decat daca vrei neaparat sa ai schimbarile aduse. Dar daca, esti in cautarea unei tablete puernice, atunci modelul nou de iPad Pro este o alegere foarte buna.