Asistentii vocali sunt de mare ajutor, mai ales daca ai mai multe dispozitive inteligente in casa ta. Pot sa stinga sau sa aprinda becul, sa incuie usa, sa spuna cum este vremea afara, toate acestea cu o simpla comanda vocala. Se gasesc multe dispozitive inteligente incorporate cu Google Assistant. Alegerea dintre Google Assistant si Alexa este bazate pe criterii personale. Mai jos voi prezenta unele dintre cele mai bune dispozitive inteligente de la Nest si Google Assistant de anul acesta. 

Incepem cu Google Nest Hub care se gaseste la un pret mai mic de 130 de dolari. Google Assistant raspunde la aceleasi comenzi ca un difuzor inteligent Google Home. Ecranul tactil va afisa informatii despre prognoza meteo sau orice altceva cauti. Pe acest hub se mai pot viziona si videoclipuri sau fotografii. Este potrivit si pentru bucatarie pentru ca iti poate spune diverse retete si poti sa faci multitasking, sa asculti muzica, sa setezi un cronometru, sa gatesti. Toate aceste aspecte si caracteristici fac din Nest Hub un dispozitiv foarte util pentru o serie de activitati. Panoul este organizat foarte bine si se gasesc usor lucrurile pe care le cauti, mai ales daca ai membri ai familiei care nu isi amintesc controalele vocale sau care nu sunt obisnuiti cu ele. 

Google Nest Mini se gaseste la un pret de 50 de dolari si foloseste aceleasi comenzi vocale ca orice alt dispozitiv Google. Cu ajutorul lui se pot controla alte dispozitive din casa, se poate reda muzica, poti sa il intrebi orice. Calitatea audio este destul de buna. Dispozitivul vine in 4 culori. 

C by GE este un bec inteligent care functioneaza foarte bine cu Google Assistant. Este un bec Bluetooth si se poate utiliza cu un dispozitiv Google Home. Becul se poate configura din aplicatia Google Home, iar apoi poti sa le controlezi de oriunde te-ai afla, iar timpul de raspuns este foarte mic. 

Ecobee3 Lite este un termostat inteligent care functioneaza cu Google Assistant. Aplicatia este disponibila atat pentru Android, cat si pentru IOS. Raspunde la aceleasi comenzi vocale ca orice alt dispozitiv Google. De asemenea, exista si controale manuale si sunt intuitive

Nest Cam IQ Indoor costa 300 de dolari si este o camera de securitate foarte buna. Se poate vedea continutul de la distanta, poti primi alerte de miscare sau pentru persoane straine.Camerele au si un microfon incorporat si poti vorbi direct cu Google Assistant. 

Acestea fiind spuse, daca vrei ca in casa ta sa se afle mai multe dispozitive inteligente si iti place mai mult Google Assistant decat Alexa, dispozitivele de mai sus sunt cele mai bune dispozitive de la Nest si Google ale anului acesta si poti sa alegi dispozitivele care iti plac si care iti vor fi cele mai utile.